Hishammuddin Kecam Anak Mahathir Hina Penerima BR1M


Tulisan asal oleh:
Amin Ridzuan Ishak & Tuty Haryanti Ahmad Rodzi, New Straits Times, 5 Mei 2018

Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Hussein semalam mengecam Tan Sri Mokhzani Mahathir kerana menghina penerima bantuan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M).

Beliau berkata jika pembangkang mahu menghapuskan BR1M, maka Mokhzani harus memberi bantuan kepada orang-orang yang memerlukannya daripada poketnya sendiri.

"Orang ramai tahu bahawa BR1M diterima oleh rakyat dan beliau mengatakan mereka tidak memerlukannya? Adakah beliau tahu bagaimana orang miskin hidup? Saya rasa beliau tidak mempunyai kredibiliti atau locus standi untuk membuat ulasan seperti itu," katanya selepas sesi bertemu rakyat di Dewan Semak Bakti di Felda Lurah Bilut.

Turut hadir ialah calon Barisan Nasional (BN) Bentong dan Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai dan calon kerusi DUN Bilut, Jason Poo Mun Hoong.

Hishammuddin mengulas mengenai kenyataan Mokhzani bahawa tiada apa yang boleh dibanggakan dengan kerajaan memberikan BR1M.

Mokhzani, yang merupakan anak kepada pemimpin pembangkang Tun Dr Mahathir Mohamad, berkata rakyat perlu sedar bahawa mereka memerlukan pemberian dari kerajaan itu dan itu bukanlah perkara yang bagus.

Di Port Dickson sebelum ini, Hishammuddin berkata BN memerlukan mandat yang lebih besar daripada rakyat untuk meneruskan perjuangannya untuk negara.

Beliau berkata pengundi perlu bijak dalam memilih kerajaan mereka.

Bercakap kepada lebih daripada 1,200 anggota tentera bersenjata, yang masih berkhidmat dan telah bersara, beliau berkata ia adalah sangat penting bahawa mereka memilih kerajaan yang boleh memperjuangkan aspirasi mereka.

"Saya yakin semua inisiatif dan komitmen yang ditunjukkan oleh kerajaan dalam menjaga kebajikan anda dan keluarga anda, akan membimbing anda dalam memberikan mandat kepada kami. Jangan biarkan pilihan raya menjadi alasan untuk membuat eksperimen."

Link asal artikel:
https://www.nst.com.my/news/politics/2018/05/365809/hisham-slams-dr-ms-son

No comments:

AddThis

| Copyright © 2013 KedahNews.com