Pemimpin Berjiwa Besar Bantu BN Walau Tidak Dicalon - TPM Zahid


ALOR GAJAH - Pemimpin yang berjiwa besar akan terus membantu Barisan Nasional (BN) walaupun tidak dicalonkan pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14), kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau berkata pemimpin seperti Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Seri Ab Rauf Yusoh, yang juga Ketua UMNO Bahagian Masjid Tanah terus bekerja keras membantu rakan-rakan dalam BN untuk menang dalam PRU14 walaupun beliau tidak dicalonkan bertanding.

"Pemimpin seperti Datuk Rauf tidak bertanding, tidak marah, tidak tutup bilik gerakan. Inilah pemimpin jiwa besar, terus bantu kawan-kawan di peringkat Parlimen dan DUN (Dewan Undangan Negeri).

"Kali ini, dia tolong kawan-kawan, lain kali kawan-kawan kena tolong dia menang. Dia bekerja keras di ibu pejabat UMNO anjur majlis besar seperti pelancaran manifesto BN, dia seorang yang amat komited," kata Ahmad Zahid yang juga Timbalan Pengerusi BN pada Rabu malam.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Majlis Makan Malam bersama penduduk Kampung Paya Mengkuang di Masjid Tanah, di sini. Turut hadir Ab Rauf dan Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Mas Ermieyati Samsudin yang juga calon BN Parlimen Masjid Tanah.

Sementara itu, Ahmad Zahid berkata kerajaan BN sentiasa memberikan layanan sama rata tanpa mengira kaum terutamanya dalam bidang pendidikan dalam usaha memajukan rakyat di negara ini.

Beliau berkata kerajaan BN amat prihatin dalam memberikan kemudahan pendidikan kepada kaum Cina dengan meluluskan pembinaan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) yang baharu dan bantuan disalurkan kepada SJKC sedia ada.

"Saya minta kaum Cina jangan dengar cakap pembangkang bahawa kerajaan BN hanya kenakan cukai serta lakukan perkara tidak adil kepada mereka.

"Kerajaan BN dalam Manifesto BN menjelang PRU14 yang diumumkan Pengerusi BN Datuk Seri Najib (Tun Razak) pada 7 April lepas menyediakan 364 inisiatif untuk pelbagai lapisan rakyat tanpa mengira kaum," kata beliau.

Pada program itu, Ahmad Zahid turut mengumumkan kelulusan beberapa kemudahan untuk penduduk Kampung Paya Mengkuang termasuk alat pendingin hawa dewan masyarakat, pembinaan balai raya, taman permainan kanak-kanak, tanah perkuburan Cina dan naik taraf sistem komputer. - Bernama

No comments:

AddThis

| Copyright © 2013 KedahNews.com