Wanita Sarat Mengandung Antara Ditahan AADK


MARAN – Seorang wanita sarat mengandung antara 124 orang ditahan pada operasi Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) di Maran, Bentong dan Temerloh kelmarin.

Pengarah AADK Pahang, Rujhan Ramli berkata wanita berumur 38 tahun yang positif dadah jenis syabu itu mendakwa kandungannya hampir memasuki usia sembilan bulan semasa ditahan bersama suaminya di sebuah rumah di Jengka 20, Maran.

“Kami juga menahan dua beranak iaitu ayah berumur 33 tahun dan anaknya, 17 tahun di Jengka 1. Selain itu, tiga beradik juga ditahan di Jengka 1 kerana disyaki positif dadah jenis morfin,” katanya pada sidang media di Pejabat AADK Daerah Maran di sini, semalam.

Rujhan menambah operasi yang bermula pukul 12 tengah malam 27 Mac lepas dan berakhir 6.30 pagi tadi melibatkan 81 kakitangan dan pegawai AADK.

Beliau berkata semua suspek yang ditahan berumur antara 17 hingga 57 tahun dihantar ke Pusat Tahanan Reman Gambang untuk tindakan seterusnya.

Pada operasi itu, AADK juga merampas dadah jenis syabu dan heroin, bagaimanapun nilai barangan itu masih dalam siasatan.

Rujhan berkata penyalahgunaan dadah semakin meruncing kerana melibatkan bilangan anggota keluarga yang ramai dalam satu keluarga.

“Kita memohon bantuan masyarakat dan pemimpin setempat untuk terus menyalurkan maklumat berkaitan penagihan atau penyalahgunaan dadah di peringkat komuniti kepada AADK untuk membantu proses pemulihan,” katanya. – Bernama

No comments:

AddThis

| Copyright © 2013 KedahNews.com