Syed Saddiq Dakwa Ada Orang Nak Sabotaj, Cederakan Tun Mahathir


SHAH ALAM - Balingan selipar, kerusi, kasut, botol air dan suar di dalam program Nothing To Hide 2.0 didakwa disusun secara sistematik untuk mengenakan Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad di atas pentas.

Ketua Armada Bersatu, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berkata, perkara itu jelas kelihatan apabila semua peralatan itu dibaling ke atas pentas utama di mana Mahathir berada.

"Dalam tempoh masa sejam setengah tiada masalah walaupun pelbagai isu sensitif dibangkitkan.

"Malangnya wujud elemen sabotaj yang sistematik .. kami rasa dan percaya ia ditujukan untuk sabotaj program dan mencederakan Tun M...jika dilihat selepas soalan seorang peserta itu, nampak botol kasut kerusi suar dicampak ke arah Tun, itu jelas," katanya dalam sidang medianya sebentar tadi.

Dalam pada itu, Syed Saddiq menzahirkan rasa kecewa berhubung isu tersebut.

"Secara jujurnya kami kecewa sebab peringkat  awal, tiada masalah.

"Jadi kami harap polis buat siasatan lanjut dan berterima kasih sebab polis.

Program Nothing To Hide 2.0 yang sepatutnya mempertemukan Mahathir dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu pentas tidak menjadi kenyataan apabila kelibat pemimpin nombor satu negara itu tidak kelihatan.

Bagaimanapun, program tersebut bertukar kecoh apabila berlaku adegan membaling kerusi dan suar ketika Mahathir menjawab soalan peserta.

Kekecohan tercetus ketika seorang peserta mengajukan soalan kepada Mahathir mengenai tragedi memali yang berlaku ketika zaman pemerintahan bekas perdana menteri itu.

Sumber: Sinar Harian

No comments:

AddThis

| Copyright © 2013 KedahNews.com