Pelajar Sekarang Semakin Biadab, Guru Praktikal Diajak Lakukan Seks


PEREDARAN masa merubah banyak perkara, namun nilai budi pekerti dan jati diri sebagai masyarakat Timur tidak seharusnya dikorbankan.

Mungkin di zaman dahulu, batas hubungan antara lelaki dan wanita cukup terjaga, apatah lagi jika membabitkan dua generasi berbeza.

Tetapi hari ini situasinya cukup berlainan.

Seorang guru praktikal di utara tanah air memuat naik satu perbualan di aplikasi WhatsApp dengan seorang pelajarnya ke Facebook, dan ia pantas menarik perhatian.

Apa yang mengejutkan dan mencetuskan kegusaran ramai adalah keberanian dan permintaan 'luar biasa' pelajar terbabit.

Bukan itu sahaja, dalam perbualan tersebut, pelajar itu memanggil guru berkenaan dengan panggilan 'abang', yang adakalanya ditukar kepada 'cikgu'.
Biarpun dikecam sesetengah pihak kerana memuat naik perbualan itu ke laman sosial, guru tersebut menjelaskan dia mempunyai alasan tersendiri mengapa mengambil tindakan sedemikian.

Guru tersebut menjelaskan dia mempunyai alasan tersendiri mengapa mengambil tindakan sedemikian.


Menerusi status terbaharu yang dimuat naik ke Facebook, guru itu menyatakan dia sama sekali tidak menyangka keikhlasan berkongsi nombor telefon dengan tujuan memberi kemudahan kepada pelajar mengadu sebarang masalah, akan disalah erti sebegitu rupa.

Sebahagian netizen bagaimanapun melihat pendedahan itu mampu memberi kesedaran kepada ibu bapa agar lebih tegas dalam mengawasi perilaku anak-anak mereka, terutama jika anak-anak terdedah dengan penggunaan telefon pintar.

Sumber: Astro Awani

No comments:

AddThis

| Copyright © 2013 KedahNews.com