Lelaki Miliki 100 Saman Tertunggak Ditahan Di Georgetown


GEORGE TOWN - Seorang jurujual lelaki yang didapati tidak menjelaskan 100 saman tertunggak sejak 10 tahun lepas ditahan dalam operasi khas trafik di Jalan Patani, George Town di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Timur Laut ACP Anuar Omar berkata lelaki berusia 30-an itu ditahan dalam operasi yang bermula 10 pagi hingga 1 tengah hari dan pemeriksaan mendapati dia tidak menjelaskan saman membabitkan kesalahan meletak kenderaan di kawasan tidak dibenarkan serta  pelbagai kesalahan lain.

"Pemeriksaan juga mendapati 97 saman tertunggak lelaki itu adalah di daerah Timur Laut manakala bakinya di beberapa kawasan lain di negeri ini. Semua saman itu belum dijelaskan sehingga hari ini," katanya di sini semalam.

Beliau berkata dalam operasi itu, sebanyak 220 saman dikeluarkan membabitkan kesalahan antaranya tidak berhenti di lampu isyarat, menggunakan telefon bimbit semasa memandu dan tidak memakai tali pinggang keledar.

Sebanyak  14 notis waran tangkap turut dikeluarkan kepada pengguna jalan raya yang didapati tidak menjelaskan notis saman sebelum ini. - BERNAMA

No comments:

AddThis

| Copyright © 2013 KedahNews.com