Kecewa, Dendam Antara Punca Dr. M Berpakat Dengan Pembangkang Tentang Najib


KUALA LUMPUR - Tindakan Tun Dr Mahathir Mohamad mengeluarkan pelbagai kenyataan berupa tohmahan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak adalah bermotifkan dendam, kata anggota Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Beliau yang juga Menteri Pelancongan dan Kebudayaan mendakwa Dr Mahathir sanggup melakukan apa sahaja untuk menjatuhkan Barisan Nasional dan menganggap tuduhan yang dilemparkan bekas perdana menteri itu tidak berprinsipkan moral.

"Dr Mahathir sebenarnya kecewa dengan kekalahan anaknya (Datuk Seri Mukhriz) sebanyak tiga kali iaitu tewas kepada Khairy Jamaluddin dalam merebut jawatan Ketua Pemuda UMNO, kalah jawatan Naib Presiden UMNO dan diturunkan jawatan sebagai Menteri Besar Kedah.

Ini yang menyebabkan Dr Mahathir melupakan prinsip moral yang dipegang sebelum ini dan sanggup berpakat dengan pembangkang untuk membalas dendam dalam menjatuhkan Najib,"katanya dalam sidang media selepas melancarkan 'EzCab', aplikasi e-hailing pertama di Malaysia yang menyediakan butang SOS untuk keselamatan pengguna teksi, di sini semalam

Mohamed Nazri berkata pihak pembangkang juga dilihat sudah tidak relevan jika parti itu masih dibarisi pemimpin-pemimpin lama dan terus mempunyai konflik dalaman yang berpanjangan.

Dalam perkembangan lain, Mohamed Nazri turut menyatakan sokongannya terhadap Ketua UMNO bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos sekiranya Jamal mahu bertanding jawatan Ketua Pemuda UMNO pada pemilihan parti akan datang.

"Sekiranya Khairy Jamaluddin mahu melepaskan jawatan itu, dia (Jamal) boleh sahaja bertanding. Jamal adalah calon yang baik dan selagi beliau adalah ahli Umno, kenapa tidak?, Saya sokong sekiranya Jamal mahu bertanding,"katanya.

- BernamaNo comments:

AddThis

| Copyright © 2013 KedahNews.com