Maybank Diiktiraf Majikan Paling Popular Di Malaysia


KUALA LUMPUR – Maybank diiktiraf sebagai Majikan Paling Popular bagi Perkhidmatan Perbankan dan Kewangan dalam Anugerah 100 Majikan Graduan Peneraju (M100) baru-baru ini.

Maybank dalam satu kenyataan berkata, bank tersebut turut menerima Anugerah Inovasi Terbaik Kampus, Program Pelatih Pengurusan Terbaik dan tersenarai sebagai finalis Penggunaan Media Sosial Terbaik untuk strategi dan pelaksanaan digital.

“Sejak 2011, Maybank berada dalam 10 tangga teratas dalam senarai berkenaan, naik daripada 17 pada 2010, kelima pada 2011 dan ketiga pada 2012. Sejak 2013,

“Maybank juga terus kekal di kedudukan kedua teratas bagi anugerah 100 Majikan Peneraju di Malaysia. Maybank turut dinamakan sebagai Majikan Paling Popular (Perkhidmatan Perbankan dan Kewangan) bagi tempoh enam tahun berturut-turut,” kata Ketua Pegawai Modal Insan Kumpulan Maybank, Nora Abd. Manaf dalam kenyataan itu.

M100 merupakan anugerah tahunan yang dianjurkan oleh GTI Media Asia dengan kerjasama GRADMalaysia.

Ia merupakan anugerah pengambilan graduan terbesar di Malaysia dan menjadi penanda aras bagi kecemerlangan jenama majikan di kampus.

Kedudukan diperoleh menerusi Kaji Selidik Penanda Aras Graduan Trendence yang melibatkan 28,000 pelajar universiti utama di Malaysia.

M100 menggunakan pendekatan menyeluruh dalam mengetengahkan 100 majikan utama graduan yang disokong oleh TalentCorp Malaysia dan diluluskan Kementerian Pendidikan Tinggi. -Kedahnews.com

No comments:

AddThis

| Copyright © 2013 KedahNews.com